Review

[RO] Interviu cu un Lash Stylist – Mituri cu si despre extensii de gene

In urma cu aproximativ jumatate de an, m-am hotarat sa incerc extensiile de gene, din cauza faptului ca orice rimel as fi folosit, ma trezeam cu brobonele negre sub ochi spre final de zi. Am schimbat mai multe variante de rimel normal si cum cele waterproof mi se par o bataie de cap prea mare, am hotarat ca e cazul sa incerc si varianta asta. Cochetam de ceva vreme cu ideea, insa abia problema cu rimelurile m-a convins. Asa am gasit-o pe Nicoleta si m-am lasat pe mainile ei (dibace) de lash-stylist. Stiu ca mi-a fost greu si mie sa ma hotarasc, de teama ca imi vor cadea genele naturale, ca ma vor deranja la ochelari/lentile de contact (pe vremea cand purtam), asa ca am vorbit cu Nico si am agreat sa facem un fel de interviu cu cele mai des intalnite intrebari ale clientelor cu privire la extensiile de gene.

sursa foto

1. Daca iti pui extensii de gene, vei ramane fara gene naturale.

Nicoleta: Daca aplicarea extensiilor este făcută corect, iar clienta respecta instrucțiunile pentru acasă, NU rămâi fără gene. Genele noastre se regenerează periodic. Zilnic cresc și zilnic cad.

 2. Toate tipurile de extensii de gene arata nenatural.

Nicoleta: Exista gene din plastic (imita foarte bine geana naturală) si gene din nurca (scumpe și pretențioase). Calitatea plasticului diferă in funcție de producator, preț, etc. Cand spunem extensii de gene ne referim strict la extensia genutei naturale, și nu la gene false (banda,smocuri), iar natural înseamnă fir cu fir sau 2D. Depinde de grosimea aleasa de stilist, lungime și evident, de desimea genelor naturale ale clientei.

3. Cum se ingrijesc extensiile de gene?

Nicoleta: Extensiile de gene nu sunt deloc pretențioase. Daca sunt aplicate corect, ele nu se simt la ochi, nu jenează, nu se văd (nu țin umbra 🙂 )
1. se demachiaza tenul/ochii doar cu apa micelara sau demachiant fără ulei
2. nu se pune dușul pe ele
3. nu se șterg cu prosopul
4. nu se trage de genute când jenează (te programezi la estetician si se pot da jos cu o solutie speciala)
5. eviti sa dormi cu fata in perna
6. se periază la nevoie (nu in fiecare oglinda întâlnită, in lift, la semafor, in masina ?)

4. Pot da jos singura extensiile de gene?

Nicoleta: Ele cad uniform pe măsura ce se regenerează geana naturală. Nu se dau jos acasă cele rămase, numai la stilist cu soluții potrivite.

5. Cat dureaza o sedinta? Cat rezista genele?

Nicoleta: Intre 1 ora și 2 ,5 ore maxim. Depinde de tehnica și de desimea genelor naturale ale clientei. Genele rezista in funcție de regenerarea naturală și de cum le întreținem. Media este de 2-3 săptămâni la fir cu fir și de 1 luna, 1 luna jumate 2-3 D.

6. Nu mai pot dormi pe o parte.

Nicoleta: Poti sa dormi pe o parte, nu mai poți pe burta, deși eu mai fac asta uneori și nu îmi pierd genele. [completare Diana: si eu dorm pe burta si nu mi-au cazut genele :D]

7. Nu le pot demachia sau nu ma mai pot machia din cauza genelor..

Nicoleta: Nu se dau cu rimel, deci nu le demachiezi. Poti sa te machiezi zilnic, dar ai grija la demachierea ochilor. Se evita pe cât posibil extensiile. Poti sa folosești bețișoare de urechi la baza lor pentru a le curata, si intotdeauna cu un demachiant fara ulei.

8. Mai pot folosi rimel peste extensii?

Nicoleta: Nu. Exista însă mai nou pe piața un gel special care se da peste extensii. Personal nu îl folosesc, nu sunt curioasa sa îl testez. Consider ca nu mai au nevoie extensiile de ceva in plus, iar dacă vreau hidratare, vitamine, etc(ce promit producătorii acelui gel) prefer pauza de 1 luna și ulei de ricin.

Ii multumesc mult Nicoletei pentru timpul si informatiile acordate, cat si pentru ca are grija de genele mele mereu 🙂 Nicoleta poate fi contactata pe pagina de Facebook. Iar daca va mai pot ajuta eu cu alte informatii, din experienta de “purtator de gene”, lasati un comentariu mai jos.

 

Facebooktwitterrssinstagramby feather

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  oana
  April 28, 2017 at 09:54

  Ai putea pune o poza si cu genutele tale? 🙂 M-am uitat acum pe pagina de facebook si imi place cum lucreaza. Ma gandesc sa ma duc si eu din nou 😀

  • Reply
   Diana Rosu
   April 28, 2017 at 10:31

   Buna Oana, am pus o poza la final si cu genele mele, cam la o saptamana de la aplicare; Daca ai cont de instagram, poti sa vezi si acolo pe profilul meu mai multe selfie-uri; sper sa te ajute! Nicoleta lucreaza foarte frumos si ingrijit, cu simt de raspundere; are experienta multa, tine si cursuri de stilisti de gene, she’s pretty awesome – si nu m-a platit sa spun asta 🙂 Daca te hotarasti, mergi la ea cu incredere! Spune-i ca ai citit pe blogul meu:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.